ZAVEDANJE, Osho

21,70 

2 na zalogi

Opis

Osho pravi, da je zavedanje ključ do usmerjenosti v našo notranjost, ključ do naše osrediščenosti in osvobojenosti v vseh vidikih življenja.

V knjigi Zavedanje vas Osho nauči živeti bolj pozorno, bolj čuječe in meditativno – z ljubeznijo, ljubečo skrbnostjo in zavedanjem.

»Življenje je cilj, zavedanje pa je metoda, tehnika, s katero ga dosežeš.«

Eden največjih duhovnih učiteljev dvajsetega stoletja vam bo v knjigi pomagal spoznati, kako živeti v sedanjem trenutku.  Osnova vseh meditacijskih tehnik, tudi borilnih veščin – pravzaprav vseh sijajnih športnih dosežkov – je sposobnost biti čuječ in navzoč v sedanjem trenutku. Osho jo imenuje ‘zavedanje’.

Ko spoznamo in usvojimo sposobnost zavedanja, imamo v rokah ključ do samoobvladovanja in mojstrstva na praktično vseh področjih življenja.

Veliki učitelji, denimo Lao Zi ali Buda, pravijo, da večina ljudi stopa skozi življenje, kakor da bi hodili v spanju. Nikoli niso zares navzoči pri svojem početju, nikoli povsem dovzetni za okolico. Ne vedo niti, kaj jih žene pri delovanju in govorjenju.

Pa vendar smo v posebnih okoliščinah že vsi izkusili trenutke zavedanja – ali prebujenja, če hočete.  Ko se na cesti nenadoma zgodi nesreča, se čas navidezno ustavi in nenadoma se zavedamo vsakega premika, vsakega zvoka, vsake misli.

To se zgodi tudi v trenutkih, ki se nas globoko dotaknejo – na primer, ko smo prvič priča prihodu otročička na svet ali ko smo z nekom v trenutku njegove smrti.

Osho pravi, da je zavedanje ključ do usmerjenosti v našo notranjost, ključ do naše osrediščenosti in osvobojenosti v vseh vidikih življenja.

V tej knjigi nas Osho nauči živeti bolj pozorno, bolj čuječe in meditativno – z ljubeznijo, ljubečo skrbnostjo in zavedanjem.