Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja sledijo …

1. Spletna trgovina Knjigarna in antikvariat Vodnik je last podjetja ANTIKVARIAT VODNIK D.O.O., Loka 33, 1370 LOGATEC.
Nismo člani nobene zbornice ali podpisniki kodeksov.

2. Predmet prodaje so nove in rabljene knjige. Ponudba velja do prodaje zalog.

3. Naročanje knjig je mogoče preko spletne strani http://www.antikvariat-vodnik.si. Naročanje je možno 24 ur vse dni v letu.
Registracija uporabniškega računa za nakup ni obvezna. Pri nakupu mora kupec navesti osebne podatke za dostavo, lahko pa se tudi registrira tako, da si ustvari uporabniški račun. Prednost uporabniškega računa je, da pri naslednjih nakupih vpisovanje podatkov za dostavo ni več potrebno.
Ko kupec odda naročilo, ga upravitelj spletne strani izvede. Naročilo se odpremi v roku 48 ur od prejema naročila, oziroma prvi delovni dan od prejema naročila.

4. Naročilo mora vsebovati točen naslov in naziv prejemnika naročila.

5. Knjige dostavlja Pošta Slovenije po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
Osebni prevzem knjig, po predhodnem dogovoru, je mogoč v Knjigarni in antikvariatu Vodnik, Ciril Metodov trg 15, 1000 Ljubljana.

6. Cene so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV-ja po prvem odstavku 94. člena ZDDV-ja. Kupec plača znižano stopnjo davka 5%.

7. Opis ohranjenosti knjig je subjektiven, pridružujemo si pravico do napak pri opisu ohranjenosti knjig.

8. Potrošnik lahko v 15 dneh od prejema blaga odstopi od naročila in blago vrne brez razloga.
Blago mora vrniti nepoškodovano in v enaki količini v originalni embalaži, predložiti mora tudi originalni račun na naslov Knjigarna in antikvariat Vodnik, Ciril Metodov trg 15, 1000 Ljubljana. Če ugotovimo, da je blago nepoškodovano in v isti količini, vrnemo kupnino v 15 dneh. Stroške poštnine vrnjenih knjig krije potrošnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

9. Prodajalec si pridružuje pravico do zavrnitve naročila.

10. Šteje se, da je uporabnik ob registraciji in oddaji naročila v celoti seznanjen s pogoji poslovanja spletne trgovine antikvariat-vodnik.si.

11. Pridružujemo si pravico brez predhodnega obvestila spremeniti splošne pogoje poslovanja, prav tako si pridružujemo pravico do napak in sprememb v cenah in besedilu na spletni strani.

12. Osebnih podatkov kupcev ne posredujemo tretjim osebam.