Anansijeva fanta, Neil Gaiman

17,95 

1 na zalogi

Opis

Utečeno življenje Debelega Charlieja Nancyja se je končalo v trenutku, ko je njegov oče mrtev omahnil z odra za karaoke in sinu uničil življenje s tem, da mu je zapustil svoje skrivnosti, dolgove in grehe. Charlie ni vedel, da je bil njegov oče bog. In ni vedel, da ima brata. Zdaj se na pragu njegove hiše pojavi brat Pajek – kar obeta, da bo življenje Debelega Charlieja postalo precej zanimivejše … in občutno nevarnejše.

V odličnem fantazijskem romanu gospod Nancy, utelešenje zahodnoafriškega boga prevarantov Anansija, umre in za seboj pusti sinova dvojčka, ki odkrijeta drug drugega, potem ko sta bila ločena kot majhna otroka. Med seboj sta si različna kot dan in noč, a njune poti združi raziskovanje skupne dediščine v Anansijevem duhu – duhu upora, ki je sposoben predrugačiti družbeni red, ustvariti bogastvo iz nič in zbegati hudiča. Nekateri menijo, da bi lahko prevaral celo smrt …

Mladinski roman Neila Gaimana se je zavihtel na vrh prodajnih uspešnic ter bil ovenčan s številnimi lovorikami: nagrado locus za najboljši fantazijski roman, nagrado mythopoeic za fantazijsko literaturo za odrasle, nominacijo za nagrado Grand Prix de l’Imaginaire za roman v tujem jeziku, nagrado alex na področju literature za mlade odrasle ter britansko nagrado za najboljši fantazijski roman.