Z UGANKO V SLOVENSKI SVET, Alenka Konc Ambrožič

23,50 

1 na zalogi

Opis

Ilustracije: Natalia Berezina
Strani: 112
Format: 195 mm x 195 mm
Vezava: trda vezava
Leto izdaje: 2019

Po Sloveniji z ugankami

Po Sloveniji se tokrat odpravimo malo drugače. Poznavanje številnih znamenitosti naše prelepe dežele osvežimo in razširimo skozi svet ugank, pospremljenih z izvirnimi umetniškimi ilustracijami. Primerno za majhne in velike radovedneže.

V knjigi nas avtorica na sprehod po slovenskih pokrajinah popelje na poseben način, brez kakršnih koli geografskih omejitev, kaj šele osebnih preferenc. Najprej se seveda pomudi v glavnem mestu, nato skoči na Štajersko, v Pomurje in na Notranjsko ter zatem še na Gorenjsko, Primorsko, v Belo Krajino z Notranjsko in končno tudi ob morje. Poučen in izzivov poln ugankarski izlet zaključi spet bliže glavnemu mestu, na Vrhniki. Knjiga radovednemu bralcu ponudi, da ponovno ali celo prvič obišče številna slovenska mesta, znamenite zgradbe in mostove. Se spotoma ustavi tudi ob rečnih obrežjih in medtem občuduje slikovito naravo z avtohtonimi živalskimi in rastlinskimi vrstami. Tokrat na izviren in svež način – saj reševanje ugank in poglabljanje vanje resnično »osveži« tudi naše misli.

Poetičnim, v verze skovanim ugankam, so seveda priložene tudi rešitve. Tokrat bralcu niso v potuho, saj jih spremljajo avtoričina pojasnila iz strokovnih virov, dodatno pa nanje namigujejo tudi umetniške ilustracije ilustratorke ruskega rodu.

Knjiga je izvrstno darilo za vedoželjne Slovence kot tudi za vse turiste, ki se navdušujejo nad našo prelepo deželo.