Trajnice za pametne lenuhe, Jožica Golob-Klančič

25,00 

2 na zalogi

Opis

Privlačen in uporaben priročnik, ki nam pomaga uresničiti sanje o lepem vrtu in nas vodi od ideje do izvedbe ter ponuja napotke za vzdrževanje in obnovo vrta. IZJEMEN PREPLET TEORIJE IN PRAKSE! Teorija s podrobnimi opisi posameznih del, ki izhajajo iz praktičnih izkušenj avtorice, tvori ogrodje priročnika z osrednjimi poglavji:
NAČRTOVANJE, IZVEDBA,
VZDRŽEVANJE in OBNOVA.

Knjiga nas vabi na sprehod skozi različne skupine trajnic: avtohtone, medovite, cvetoče, strupene, zdravilne in užitne. Vsebuje opise specifičnih
značilnosti posameznih skupin trajnic, ki so sistematično razporejene po vsej knjigi. Priročnik nam ponuja spoznanja in napotke o uporabi: trajnice za naravne kopalne bazene in rastlinske čistilne naprave, vodne in močvirske trajnice ter trajnice za zelene strehe, cvetoče travnike in ekološki vrt. Na koncu nas očara še z izbrankami – trajnicami, ki so avtorici najbolj pri srcu ali pa so posebno mesto v knjigi dobile zaradi splošne priljubljenosti: sivke, telohi, hoste, kresnice, potonike, jesenske astre, ameriški slamniki in divji šparglji.