POLETNA ZGODBA, Jill Barklem

9,99 

1 na zalogi

Opis

Ob polju onstran potočka je Trnovo robidovje, v njem pa živijo miške.

Če zelo dobro pogledaš med prepletene korenine in vejevje, lahko opaziš dim, ki se vije iz majhnega dimnika, skozi odprta vrata pa lahko vidiš strmo vzpenjajoče se stopnice.

Že več rodov mišje družine živijo med koreninami in vejevjem Trnovega robidovja, v gosti in prepleteni živi meji, ki obroblja polje onstran potoka.
Miške, ki živijo tam, so zelo zaposlene. V lepem vremenu na bližnjih poljih in v živih mejah nabirajo cvetove, jagode in drugo sadje ter orehe, potem pa kuhajo slastne marmelade in podobne dobrote, ki jih v Drevesni kašči pridno hranijo za prihajajoče hladne zimske dni.
Čeprav miške trdo delajo, si vzamejo čas tudi za zabavo. Njihovi prazniki se vrstijo čez vse leto, pa naj bo to rojstni dan, poroka ali prvi pomladni dan. Ob takih priložnostih se vse miške zberejo na kup in slavnostno praznujejo ob bogato obloženi mizi.

Zbirka Trnovo robidovje je ena klasičnih zbirk sodobne mladinske književnosti. Od izida je minilo že več kot 40 let (prva knjiga je izšla leta 1980), zgodbe pa še vedno navdihujejo z milino in toplino. Iz njih vejejo vrednote družine, prijateljstva ter narave in življenja z naravo – vrednote, ki danes niso nič manj pomembne kot kdajkoli prej. Berejo jih vedno nove in nove generacije otrok in staršev. Po njih so posneli tudi risano serijo.
Po svetu so prodali več kot 7 milijonov izvodov knjig, berejo jih lahko v 24 različnih jezikih